Вибори директора
Інституту держави і права імені
В.М. Корецького Національної
академії наук України

Про розмір оплати за надання платних послуг Інститутом держави і права імені В.М. Корецького НАН України
(Наказ № 23 від 29.02.2024 р.)



Правила прийому на навчання
до аспірантури та докторантури Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України
в 2023 році

Акуленко В І.
Науково-публіцистичні етюди до портрета професора Володимира Денисова венциклопедичному інтер’єрі до 70-річчя Інституту держави і права імені
В.М. Корецького НАН України
(1949–2019)

Євроатлантичний вектор України: національна доповідь./ ред.кол. С.І. Пирожков,І.О.Кресіна, А.І. Кудряченко, Ю.С. Шемшученко та ін.Інститут держави і права імені В.М. Корецького НАН України. Київ: Національна академія наук України,2019. 328 с.

Правова позиція щодо статусу Автономної Республіки Крим

Рецензія на Енциклопедію міжнародного права (Том 1)


Бібліометричний профіль інституту держави і права імені
В.М. Корецького НАН України у
Google Scholar






20 років Конституції України: суспільство і влада в конституційному процесі

23 червня 2016 року у Президент-готелі відбувся Перший Київський конституційний полілог на тему: «20 років Конституції України: суспільство і влада в конституційному процесі». Організаторами полілогу виступили Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Національна академія наук України, Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України. Даний захід зібрав науковців та практиків зі всієї України, а також з Польщі, Білорусії, Угорщини.

Проведення Першого Київського конституційного полілогуМодератором  відкриття заходу виступив Олександр Водянніков, LL.M., Національний радник з юридичних питань Координатора проектів ОБСЄ в Україні, член Ради з питань судової реформи, консультант Конституційної Комісії. Він наголосив на актуальності та важливості даного наукового заходу.

Далі з вітальним словом до наукової спільноти звернувся Юрій Шемшученко, директор Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, д.ю.н., професор, академік НАН України, член Конституційної Комісії, який зазначив про новий формат проведення наукового заходу у формі «полілогу», акцентував на проблемах юридичної науки та  конституційного процесу за 20 років незалежності.

Від імені Президії Національної академії наук України виступив Сергій Пирожков, Віце-президент Національної академії наук України, Голова секції суспільних і гуманітарних наук, академік НАП України. Він передав вітання учасникам заходу від Президента Національної академії наук України Бориса Євгеновича Патона, побажав плідної наукової роботи усім присутнім.

Після вітальних слів продовжили роботу Першого Київського конституційного полілогу на тему: «20 років Конституції  України:суспільство і влада в конституційному процесі»  дві великі експертні дискусії під модераторством відомих журналістів та громадських діячів.

20 років Конституції України: суспільство і влада в конституційному процесі Сучасний конституційних процес в Україні

Модератором експертної  дискусії на тему: «Сучасний конституційних процес в Україні: здобутки і виклики»  виступила журналіст  Ілона Довгань. Учасниками дискусії були: пан Андрій Козлов, провідний юридичний радник Democracy Reporting International, пан  Олександр Водянніков, LL.M., Національний радник з юридичних питань Координатора проектів ОБСЄ в Україні, член Ради з питань судової реформи, консультант Конституційної Комісії, пан Марцін Скубішевскі, заступник Голови Фонду імені Кшиштоaа Скубішевского.

Досить цікавою виявилась експертна дискусія: Суспільство і влада в конституційному процесі в Україні: результати та перспективи під модераторством  відомого ведучого та тележурналіста Андрія Куликова. Учасниками цієї дискусії стали: пан Костянтин Красовський, Керівник головного департаменту правової політики Адміністрації Президента України, секретар Робочої групи з питань правосуддя щодо внесення змін до Конституції України, пан Михайло Жернаков, експерт з питань судівництва Реанімаційного пакету реформ, доктор Ондраш Йокоб, Директор інституту правових наук Угорської академії наук, пан Ігор Когут, голова ради громадської організації «Лабораторія законодавчих ініціатив».

експертні дискусії на тему 20 років Конституції України: суспільство і влада в конституційному процесіНауковці Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, а також усі бажаючі брали участь у трьох експертних дискусіях, що проводились паралельно, а саме: Конституційна реформа і децентралізація: чи є світло наприкінці тунелю?, Конституційні засади реформи судової влади в Україні: проблеми і ризики реалізації, конституційна юстиція в Україні: виклики запровадження конституційної скарги.

Підбиваючи підсумки Першого Київського конституційного полілогу академік Юрій Шемшученко зазначив, що даних захід пройшов успішно, привітав усіх присутніх з наступаючим 20-річчям Конституції України, побажав плідних наукових звершень, та наголосив на необхідності видання матеріалів даного полілогу.

<< Назад

G Analytics
сайт создан компанией